Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium

 

ECDL ECL

 

<<  Február 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
Az oldalt 2011.03.15. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:123
mod_vvisit_counterTegnap:305
mod_vvisit_counterHéten:2415
mod_vvisit_counterHónapban:6209
látogatták meg.
Kezdőlap > Hírek > 2011/2012. tanév > Intenzív nyelvtanfolyam Ljubljanában
Intenzív nyelvtanfolyam Ljubljanában PDF Nyomtatás E-mail
2012. április 24. kedd, 16:50

Az idei tanévben immár harmadszor kaptak lehetőséget a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály gimnázium és a III. Béla Szakképző- és Szakközépiskola szlovén nyelvet tanuló diákjai, hogy egyhetes intenzív nyelvtanfolyamon vegyenek részt, amelynek költségeit az anyaország állja.

Április 15-én 22 diák utazott el a szlovén fővárosba.

Tanárnőnk, Faschingné Libricz Irén és a rábavidéki iskolák pedagógus-asszisztense, Metka Perger kísért el minket. Érkezésünk másnapján, hétfőn fél kilenckor már az iskolában voltunk. Egy teszt segítségével osztottak minket két csoportra. Naponta hat tanórán kellett részt vennünk, délután és este pedig különböző programok voltak.
Az első napon a ljubljanai várat tekintettük meg idegenvezetővel, a bátrabbak felmehettünk teljesen a tetejére, ahonnan csodálatos volt a kilátás a fővárosra és környékére. Kedden átadtuk magunkat az élvezeteknek egy ismert fürdőhelyen, néhányan pedig a közeli bevásárlóközpontokban. A szerdai nap kicsit hosszabb volt, a vacsora után egy előadást mentünk el megnézni. Ennek előadója Andrej Rozman Roza, szlovén író volt. A darab egy tehetségkutató műsort mutat be a nézőknek, és az összes szerepet maga az író játszotta, különböző kellékek segítségével. Ez még érdekesebbé tette az előadást. Csütörtökön Ljubljana egy híres parkjában, a Tivoli parkban látogattunk meg egy kiállítást, amelyben a modern kor nőalakjait mutatták be. Az utolsó napon záró teszteket írtunk, amelyek jól sikerültek. Az ebéd után búcsút vettünk, s elindultunk a vasútállomásra, ahonnan negyed négykor indult a vonatunk. A kora esti órákban a muraszombati vasútállomáson vártak ránk a családtagok. Szép emlékkel és élménnyel gazdagodva értünk haza. Reméljük lesz még folytatás, hiszen ebben a pár napban nagyot léptünk előre a nyelvtudásban.

Zakocs Martina

 

 

 
Copyright © 2024 Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete