Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium

 

ECDL ECL

 

<<  Június 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
Az oldalt 2011.03.15. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:149
mod_vvisit_counterTegnap:305
mod_vvisit_counterHéten:2441
mod_vvisit_counterHónapban:6235
látogatták meg.
Kezdőlap > Hírek > 2011/2012. tanév > Gimis érmek a Kick-Box Világkupáról
Gimis érmek a Kick-Box Világkupáról PDF Nyomtatás E-mail
2012. május 21. hétfő, 10:03


Szeged 2012. május 17-20.

Ha május és szegedi műjégpálya, akkor WAKO kick-box-világkupa. A nemzetközi versenynaptárban kiemelt szerepet kapott az esemény, amelyre rendre népes mezőnnyel érkeznek a külföldi csapatok. Idén a hetedik alkalommal megrendezett világkupára is 3 kontinens, huszonhat ország, 870 indulója jelezte részvételét.

 

A SZOI VMG tanulói közül 3 sportoló indult a versenyen. 

Pap Eszter Junior semi és light 60 kg Dinamika SE Körmend
Kulcsár Márió Kadett 2 semicontact 52 kg Skorpió SE Szentgotthárd
Nagy Gergő Junior semicontact 74 kg Skorpió SE Szentgotthárd


A Világkupa pontszerző viadal volt a szlovákiai Európa bajnokságra, ezért a teljes magyar élmezőny (kiegészülve a hasonló sportágak, Kungfu, Tekwando, K1 legjobbjaival) nevezett a versenyre és szinte minden súlycsoportban volt szovjet utódállambeli versenyző is, mivel ők idén több mint 200 fővel érkeztek.

Az utánpótlás korú versenyzőink nem először voltak már a tiszaparti városban, így rutinosan vágtak bele a mérlegelésbe és várták a sorsolást.
A párok kialakulása után kicsit fellélegezhettünk, mert elsőre egyedül Máriónak jutott ismeretlen ellenfél, egy román fiú, akiről semmit sem tudtunk.
Az időbeosztás azonban jól megtréfált bennünket, mert valljuk be kicsi az esélye, hogy a több száz meccs között pont egy időben játszik két versenyzőnk. Pedig Gergőt és Máriót egy időben szólították a küzdőpástra. Erőinket megosztva figyeltük egyszerre a két mérkőzést, de hamar kiderült, hogy Gergőért kell jobban szorítanunk, mert Márió az 5. másodpercben egy váratlan fejrúgással harcképtelenné tette román ellenfelét, aki aztán az ápolás után még tudta folytatni a küzdelmet, de az eset már sokkal óvatosabbá tette, de nem annyira, hogy ne kapjon be még egy hasonló találatot, ami után már nyugodtabban néztük a meccs hátralévő részét.

Gergő szerencsés sorsolása mellé, sajnos nem tudta hozni a megszokott kiegyensúlyozott formáját. A döntőben régről ismert királyteam-es ellenfele kifogott rajta , így be kellett érnie az ezüst éremmel.

Márió a döntőbe jutásért egy békéscsabai fiúval került össze. Bár végig kezdeményező volt a mérkőzésen 1:3 után már rohant az eredmény után, és kevésbé előkészítve is támadott, így beszedett néhány fogadó találatot és a végén 3:6-ra kikapott. Bronzérem.

Eszter semicontactban egy nagyon színvonalas mérkőzésen 11:10 kapott ki a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben, így bronzérmet szerzett. Light contactban is megmérette magát és ott is begyűjtött egy bronzot. Így ő két III. helyezéssel zárt.

Eredmények:

Pap Eszter semi és light 60 kg III. hely
Nagy Gergő Semi  junior 74 kg II. hely
Kulcsár Márió Semi  kadett2 52 kg III. hely

 

Kulcsár Ferenc

 

 

 
Copyright © 2024 Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete