Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium

 

ECDL ECL

 

<<  Június 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
Az oldalt 2011.03.15. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:22
mod_vvisit_counterTegnap:305
mod_vvisit_counterHéten:2314
mod_vvisit_counterHónapban:6108
látogatták meg.
Kezdőlap > Hírek > 2012/2013. tanév > Akire büszkék lehetünk!
Akire büszkék lehetünk! PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 25. hétfő, 07:17

Palkó András a SZOI Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. osztályos kitűnő tanulója a fizika, matematika és az informatikai versenyek rendszeres résztvevője. Büszkén mondhatjuk, hogy elért jó eredményei öregbítik iskolánk hírnevét, ugyanis számos versenyen elsőként jutott tovább a megyei döntőből az országos döntőbe, ahol szintén remekül helyt állt.

- András, beszámolnál nekünk az eddigi legjobb eredményeidről? Mire vagy a legbüszkébb?

Már általános iskolai harmadik osztályos koromtól fogva versenyzek. Egy konkrét eredményt nehéz kiemelni. 2010-ben megnyertem a Kenguru matekversenyt. Tavaly első lettem a megyei fizikaversenyen, és eljutottam a programozás diákolimpiai válogatóversenyére. A Zrínyi/Gordiusz versenyeken 9 éves korom óta minden évben benne voltam a megyei első 20 helyezett között.  A megyei fizikaversenyeket 5 éven keresztül megnyertem korosztályomban. Végül amióta elindultam a Németh Tihamér programozás versenyen (aminek a folytatása a programozás OKTV), mindig az országos első 15 között voltam.


-És ebben a tanévben milyen versenyeken indultál?

A Bolyai matematikaversenyen megyei első, a Gordiuszon megyei harmadik helyen végeztem. OKTV-n matematika, fizika és programozás tantárgyakból bejutottam az országos döntőbe. A III. Béla megyei informatika csapatversenyen Kocsis Ádámmal és Rápli Andrással együtt továbbjutottunk a döntőbe, egyéniben a 4. helyet szereztem meg. Várjuk még az eredményét az Eötvös megyei fizika-  és a Genius Logicus nemzetközi versenynek. Március 21-én indulok a Kenguru nemzetközi matekversenyen.


- Áruld el, mi a titka annak, hogy a kitűnő tanulás mellett még ilyen remek eredményeket is elérsz?

Igazából magam sem tudom. Nincs semmilyen egyedi, különleges módszerem. Egy átlagos tanítási napra egy-másfél óra alatt tudok felkészülni. Tehát bőven marad idő még a versenyekre és egyéb elfoglaltságaimra is, például a néptáncra. Ez a hobbim segít kikapcsolódni, feltölt energiával, hogy folytatni tudjam a tanulást.


- Mi az elképzelésed, hol folytatod a tanulmányaidat? Mi a célod az életben?

Mindenképpen műszaki/informatikai pályára készülök, jelenlegi elképzelésem szerint a BME villamosmérnöki karán szeretnék továbbtanulni. Úgy érzem, ehhez rendelkezem jó képességekkel, valamint az elhelyezkedés is könnyebb ezzel a végzettséggel, mert mindig keresik a jó műszaki szakembereket. Szeretném tovább bővíteni a magyar találmányok listáját, valami olyat alkotni, amivel az egész ország előbbre jut.
A célom emellett a kiegyensúlyozott, boldog élet.


Gratulálunk a szép eredményekhez, további jó tanulást és sikeres versenyzést kívánunk!

Szűcs Anna 11/A

 

 

 
Copyright © 2024 Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete