Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium

 

ECDL ECL

 

<<  Május 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
Az oldalt 2011.03.15. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:45
mod_vvisit_counterTegnap:305
mod_vvisit_counterHéten:2337
mod_vvisit_counterHónapban:6131
látogatták meg.
Kezdőlap > Hírek > 2012/2013. tanév > Tájékoztató a 2013/2014-es tanévben induló képzéseinkről
Tájékoztató a 2013/2014-es tanévben induló képzéseinkről PDF Nyomtatás E-mail
2013. április 16. kedd, 13:47

Gimnázium
5. osztálytól:
Emelt szintű német nyelvoktatás

Az emelt szintű német nyelvi csoportokban a gyerekek továbbra is heti 5 órában tanulhatják a német nyelvet valamint a kommunikáció és ország ismeret tantárgyakat célnyelven. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve olyan módszereket alkalmazunk, hogy a kis diákokkal megszerettessük a német nyelvet. A német nyelv tanítása csoportbontásban történik, ezzel segítve a képzés hatékonyságát. A szabadon tervezhető óraszámokból a matematika és a magyar nyelv és irodalom óraszámait is megemeljük.

 Nemzetiségi szlovén nyelvoktatás

A szlovén nyelv tanításával, az irodalom és a nemzetiségi népismeret témaköreinek elsajátíttatásával a nemzetiségi nevelés-oktatás céljainak megvalósításához járulunk hozzá. A szlovén nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyat a gyerekek heti 5 órában tanulják. Az új kerettanterv értelmében a népismeret tantárgy heti egy óra, amit önálló órában kell tanítani.

9. osztálytól:

 Emelt angol, emelt német nyelvoktatás

A választott idegen nyelvet emelt szinten heti 6, a második idegen nyelvet heti 3 órában tanítják. A cél az, hogy a tanulók még az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt két idegen nyelvből is alapos tudást szerezzenek, és ezáltal lehetőségük nyíljon a középfokú illetve felsőfokú nyelvvizsga letételére. A gimnázium akkreditált ECL nyelvvizsgahely, így a diákok helyben nyelvvizsgázhatnak. Az iskola biztosítja az ECDL bizonyítvány megszerzésének lehetőségét is. A 11. és 12. évfolyamon lehetőség van arra, hogy a tanulók a kötelező és választható érettségi tantárgyból emelt szintű foglalkozásokon vegyenek részt.

 Sport osztály – emelt angol, emelt német nyelvoktatás

Gimnáziumunk 2013/2014-es tanévtől sport osztályt is indít. A cél az, hogy a diákok számára biztosítsuk a rendszeres, mindennapos mozgás élményét. Városunkban évtizedek óta kiemelkedő a kézilabda utánpótlás nevelés és ezt a sport osztállyal is biztosítani szeretnénk, heti öt óra testneveléssel és heti kétszer másfélóra délutáni kézilabda edzéssel. A sportolás mellett az angol illetve német nyelvet emelt szinten tanulhatják a tanulók, hiszen így lehetőségük lesz középfokú illetve felsőfokú nyelvvizsga valamint emeltszintű érettségi vizsga letételére is. Második idegen nyelvként angol, német, olasz és szlovén nyelv választható.

A JELENTKEZÉS ÉS A FELVÉTEL SAJÁTOS FELTÉTELEI

Gimnázium
Osztályok:


B, emelt angol, emelt német –  sport osztály
A Szentgotthárd és Kistérsége Oktatási Intézmény általános iskolai és gimnáziumi egységei 2009. július 1. óta egységes iskolaként működnek tovább, ezért az intézmény általános iskolai osztályaiból érkező tanulók automatikusan, felvételi eljárás nélkül folytathatják tanulmányaikat a négy évfolyamos gimnáziumi osztályban. Az intézményen kívüli általános iskolákból hozzánk jelentkező tanulók esetében a tanulmányi területre történő felvételről az általános iskolai eredmények alapján döntünk.
Az általános iskolai eredmény kiszámításának módja: a 7. tanév végi, valamint a 8. év félévi jegyeinek összege a magyar nyelv, irodalom, a matematika, a történelem, az első idegen nyelv, a fizika, a kémia, a biológia, a földrajz és az informatika/technika tantárgyak beszámításával, maximálisan 100 pont.
Azonos pontszám esetén előnyben részesítjük a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat.

AZ ISKOLA ÁLTAL NYÚJTOTT EGYÉB LEHETŐSÉGEK

Az intézményben ECL nyelvvizsga-központ működik, így tanulóinknak lehetőségük van helyben, ismerős környezetben nyelvvizsga bizonyítványt szerezni. Tanulóinknak igény szerint kollégiumi férőhelyet, illetve menzai szolgáltatást biztosítanak. Többféle lehetőség van a sportolásra is, a diákok bekapcsolódhatnak a kézilabda vagy a labdarúgó csapat munkájába, minden évben mehetnek sítáborba is Olaszországba vagy Szlovéniába. Szabadidejüket vadvízi kenuzással is tölthetik a Rábán. Magyarországon egyedül a gimnáziumban folyik szlovén nyelv oktatása középiskolai szinten. Felkészítik a tanulókat az emelt- és középszintű érettségire és a felsőfokú tanulmányokra.

KOLLÉGIUM


Igény esetén kollégiumi elhelyezést biztosítunk

EGYÉB, AZ ELŐZŐ KATEGÓRIÁKBA NEM ILLESZKEDŐ INFORMÁCIÓ

Iskolánkban lehetőség van a szlovén nemzetiségi nyelv tanulására is.
 

 

Karácsonyi Ágnes

Intézményegység-vezető helyettes

 

 
Copyright © 2024 Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete