Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium

 

ECDL ECL

 

<<  Május 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
Az oldalt 2011.03.15. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:58
mod_vvisit_counterTegnap:305
mod_vvisit_counterHéten:2350
mod_vvisit_counterHónapban:6144
látogatták meg.
Kezdőlap > Hírek > 2012/2013. tanév > Egészségnap
Egészségnap PDF Nyomtatás E-mail
2013. június 27. csütörtök, 17:33

Egészségnapot tartottak a SZOI Vörösmarty Mihály Gimnáziumában Szentgotthárdon június 14-én. A program az Egészséges közösségek SI-HU 2-2-0022 pályázat  része volt.

Az utolsó tanítási napon színes, érdekfeszítő programokat kínáltak a diákoknak. A gimnázium sportpályáján zenés bemelegítéssel kezdték a napot, majd az osztályokat különféle helyszíneken foglalkoztatták az iskola tanárai és más szakemberek. Volt olyan csoport, amelyik tanárok vezetésével a Hársas-tóig kerékpározott, egy másik társaság a Gotthard Spa úszómedencéjében úszott. Az aulában salátabár, az egyik emeleti tanteremben a szalafői tejüzem, egy másikban mentális foglalkoztató várta a fiatalokat. Ezen a napon, minden az egészségről, az egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről szólt a diákok érdeklődésének felkeltésével. A salátabárban salátákat, joghurtokat, teljes kiőrlésű gabonából sütött kenyeret és péksüteményt, tonhalas falatkákat és frissen facsart gyümölcsleveket kóstolhattak nemcsak a diákok, de a tanárok és meghívott vendégek is. (A szentgotthárdi Makk 7-es vendéglő szolgálta fel az étkeket). A Szalafői Tejüzemből Jakab Katalin tartott előadást arról, hogy mennyire egészséges a tej illetve tejtermékek napi fogyasztása. Ez az üzem hozta a kóstolni való tejet, ízesített tejtermékeket, gomolyát, joghurtot.
A mentális egészségről, és a stresszoldó technikákról Jakab Anikó tanárnő, a gyógynövényekről Horváth Zsuzsanna tanárnő tartott érdekfeszítő előadást gyógytea kóstolóval egybekötve.  Az iskola védőnője, Veszelovits Tímea ismertette, hogyan célszerű összeállítani a házi patikát és bemutatta az elsősegélynyújtás technikáit.  Csurgai - Sulyok Beáta tanárnő egészségügyi méréseket végzett (vérnyomás, vércukorszint, testmagasság, testtömegindex). Nagyon népszerű volt Szedmák Viktória és Varga Eszter kozmetikusok előadása a bőr- és szépségápolásról, ahol az önként jelentkezőkön be is mutatták mindezt.
Míg az iskolában elméleti és gyakorlati bemutatók, előadások zajlottak, az udvaron kerékpáros akadályversenyen, a közeli Széchenyi István Általános Iskolában focimérkőzéseken mozogtak, sportoltak a gyerekek. (A Széchenyi iskolával közösen pályázott a gimnázium )
Karácsonyi Ágnes, a gimnázium intézményegységvezető-helyettese elmondta, hogy a projekt révén tíz kerékpárt, vérnyomásmérőt, vércukorszint-mérőt, digitális mérleget, lázmérőket, elsősegélyládát kaptak. Külön köszönetet mondott dr. Csiszár Juditnak, a szentgotthárdi rendelőintézet vezetőjének, Császár Tamás tankerületi igazgató úrnak, Treiber Mária újságírónőnek és Sulyok Tamásnak a városi televízió szerkesztőjének, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényüket.

 

VMG

 

 
Copyright © 2024 Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete